Mat för miljoner

Kvällens fullmäktige var något av småpartiernas eldorado och miljöpartister och vänsterpartister avlöste varandra i talarstolen. Gemensamt för dessa båda partier är att de är långt från både verklighet och ansvarstagande.

Detta manifesterades tydligt i debatten om MP-motionen “nyinförande av pedagogiska måltider”. Kommunens lärare och förskolelärare betalar idag 15 kr för den fullvärdiga måltid som de äter på tjänstetid tillsammans med barnen. För dyrt, tycker MP och menar att denna mat ska vara gratis. MP:s Jasmin Vizlin menade att maten faktiskt inte är mat, utan verktyg. Jag konstaterade att när dessa verktyg är tuggade och svalda, är de likväl en fullvärdig måltid som medarbetaren tillgodogjort sig under mycket förmånliga omständigheter.

Att slopa egenavgiften för en pedagogisk måltid skulle kosta kommunen 2,3 miljoner kr. Det är för mig väldigt mycket pengar. Pengar som kommunen plockat av sina invånare för att de ska göra mesta möjliga nytta i den offentliga verksamheten. Pengar som ska användas för undervisning och kunskapsutveckling för våra barn och elever. Pengar som kan göra nytta både här och där i kärnverksamheten.

Pengarnas värde är nu inget som bekymrar inte Vizlin och Miljöpartiet. “Skövde har ju en stark ekonomi”, menade han. Det är riktigt att Skövdes ekonomi, jämfört med många andra kommuners, är god. Det är resultatet av ett mångårigt, mödosamt och strävsamt arbete under borgerligt styre. Detta skulle raseras i ett nafs om miljöpartisterna skulle släppas i full frihet med sin otyglade, Greklandsinspirerade utgiftspolitik.

LÄNK:

Skövde Nyheter

DEBATTEN I FULLMÄKTIGE:

Tappade uppkopplingen