Medaljera G:son!

Blogginlägg

Medalj

Europas bästa låt kommer från Skövde! Grattis Thomas G:son till segern i Eurovision Song Contest! Jag tycker själv att låten är en riktig höjdare och är så glad att Europa tycker det samma! Jag tycker att Thomas är värd att hyllas och firas i hemstaden, som han med kvällens seger satt på kartan. Hurra, klang och jubel!!!

Jag sitter och funderar över hur vi i Skövde uppmärksammar människor som på olika sätt gjort för kommunen värdefulla och berömvärda insatser? Jag tror inte att vi har någon riktigt bra ordning för detta. Kommunens anställda uppmärksammas förvisso vid 30 års tjänstgöring och får vid en bjudning (som jag för övrigt tycker borde kunna göras avsevärt festligare) motta minnesgåvor. Likaså fullmäktigeledamöter som suttit under ett visst antal år. Det är bra, men inte tillräckligt bra, tycker jag.

Andra kommuner delar ut förtjänsttecken till invånare, som på olika sätt betytt mycket för kommunen. Det kan till exempel vara genom företagsamhet, idrottsliga bragder, konstnärlighet eller på annat sätt genom betydelsefullt arbete. Professionellt eller ideellt. Så delar Göteborg årligen ut Göteborgs stads förtjänsttecken och Stockholms stad delar ut S:t Eriksmedaljen, som fyller samma funktion.

Att uppmärksamma människor som gör viktiga och berömvärda insatser är viktigt. Det är inte bara ett uttryck för tacksamhet, utan också att motivera och inspirera andra. Jag tycker att Skövde kommun ska instifta ett förtjänsttecken. Varför inte S:t Helena-medaljen efter helgonet som är avbildat i vårt stadsvapen? G:son vore en given bärare av ett sådant tecken!

Etiketter

Tappade uppkopplingen