Stolt midsommarfirare

Blogginlägg

Idag är det midsommarafton. Jag firar tillsammans med min familj i Falkenberg. Vi har – som så många andra – ätit sill, druckit snaps och sett barnen dansa runt stången till dragspelsmusik. Midsommarafton måste vara den svenskaste högtiden! Det är härligt att se alla svenska flaggor vaja mot den kornblå himmelen. Det är fantastiskt att se generationer mötas för att dansa små grodorna kring en lövad, urtida fallossymbol. Traditionerna vårdas ömt och går i arv över generationer och står pall för tidens tand.

Just nu är jag extra stolt över Sverige. Vi har under den den senaste fyraårsperioden minskat vår statsskuld med fyra procent. Vår arbetslöshet sjunker stadigt. Vi har härdat ut den lågkonjunktur, parad med finanskris, som finansministern beskrev som “vargavinter”. Medan grekiska staten planerar utförsäljning av öar (!), kan den svenska alliansregeringen fundera över hur den ska disponera det bedömda överskottaet i statsfinanserna.

Alliansregeringens skicklighet att leda landet genom krisens grynnor och skär är imponerande. Framgången är enormt betydelsefull för hushåll och människor. Värnet om arbetslinjen och alla reformer som stimulerat till arbete har ökat det ekonomiska utrymmet och tryggheten.

Mot oss står den rödgröna oppositionen, redo att riva ner, slå sönder och återställa den samhälleliga dekadens som präglade det socialdemokratiska maktinnehavets sista år. De utgör ett reellt hot mot de ordnade statsfinanserna. Oordning i statens skattkista drabbar obönhörligen dem med de minsta inkomsterna.

Om 67 dagar öppnar vallokalerna. Jag kommer göra mitt yttersta och arbeta dag och natt för att Alliansen ska få regera vidare. Jag vill uppleva glädjen av nationell stolthet även midsommarafton 2011!

FÖLJ MIG PÅ FACEBOOK

Anders G | Marknadsför din sida också

Etiketter

Tappade uppkopplingen