Moderaterna för ordning på svensk ekonomi

Blogginlägg

Jag följer inledningsvis politikerveckan i Visby på distans från sommarvarma Skövde. Först på tisdagen i kommande vecka, efter att jag förhoppningsvis är klar med ett gäng arbetsuppgifter, flyger jag mot Gotland. Det blir första gången jag besöker Almedalsveckan. Jag har alltid tyckt att den verkar minst sagt jippobetonad och något av en politikens firmafest, varför jag aldrig prioriterat den. Men nu är det valår och jag projektleder Moderaternas valrörelse i Västra Götaland. Då känns det rimligt att förlora Almedalsoskulden för att insupa atmosfär och stämningar och få en förhandsvisning av höstens valrörelse.

Idag är det Moderaternas dag i Almedalen. Partiledningen presenterar en uppdaterad valstrategi och kampanjen “Jag röstar på Moderaterna för jag vill ha ordning på Sveriges ekonomi” (länk). Affischen är en replika av sossarnas berömda s. k. “yuppieaffisch” från 80-talet, fast yuppien har ersatts av en mer alldaglig jobbare.

Jag gillar idén! Budskapet tydliggör valets viktigaste konflikt och skiljelinje. Den moderatledda Alliansen går till val med krav på fortsatt ordning i de offentliga finanserna och att så många som möjligt ska svara för sin egen försörjning genom lönsamt arbete. Det rödgröna laget möter väljarna med krav på dränering av statskassan, återställande av de passiviserande bidragssystemen och beskattning av vanliga, arbetande svenskar.

Senast igår manifesterade vänstern sitt ekonomiska lättsinne när den lovade att övertrumfa Alliansens välfärdssatsningar – oavsett nivå på dessa – med 12 miljarder kronor. Med sådana lättsinniga löften riskerar man – paradoxalt nog – att istället rasera den svenska välfärden. Genom att färre arbetar – för det är konsekvensen av vänsterns skatte- och bidragspolitik – minskar man det ekonomiska utrymmet för välfärden genom underskott i statsfinanserna. I Grekland tillämpades liknande lättsinne som politik. Exemplet förskräcker!

Jag röstar på Moderaterna för jag vill ha ordning på svensk ekonomi!

Läs mer om Moderaternas valstrategi och kampanj. Klicka!

FÖLJ MIN KAMPANJ PÅ FACEBOOK

Anders G | Marknadsför din sida också

Etiketter

Tappade uppkopplingen