Motion om public service-skatten

Den 19 februari håller Moderaterna i Skövde sitt årsmöte. Till detta årsmöte tänker jag lämna ett antal motioner, dvs förslag om hur jag tycker att Moderaterna och dess politik ska utvecklas. Målsättningen är att samla stöd och få genomslag för förslagen vid partistämman i oktober. Partistämman är Moderaternas högsta beslutande församling som ytterst beslutar om partiets politik.

Först ut att presenteras är en motion om att avskaffa public service-avgiften, som i själva verket ju är en skatt. Min uppfattning är att Moderaterna ska vara ett parti som skyddar medborgarna från omotiverad beskattning, som verkar för att avgränsa statens åtaganden och som värnar och främjar fri och sund konkurrens. Därmed bör Moderaterna också vara ett parti som verkar för en mycket begränsad och avgränsad public service. Jag blev därför mycket förvånad och besviken över att Moderaternas riksdagsgrupp ställde sig bakom införandet av denna skatt.

Jag bedömer att en stor andel av partiets medlemmar delar min syn på public service och har samma uppfattning som jag om skatten. Därmed är jag förhoppningsfull om att vid partistämman kunna samla en majoritet bakom motionen och därmed liberalisera partiets mediepolitik.

Moderaterna i Skövde håller sitt årsmöte den 19 februari. Förbundsstämman för Moderaterna i Västra Götaland genomförs den 11 maj. Partistämman hålls 17-20 oktober.

LÄNKAR:

Motion om att avskaffa public service-skatten
Vill ta bort public service-avgifetn – SLA 04 januari 2018

Ett svar till “Motion om public service-skatten”

  1. Lars Emnéus skriver:

    Det finns inget märkvärdigt i Johanssons motionsförslag. Det ligger helt i linje med det konservativa skattefientliga grundfilosofiska resonemanget som präglar de bakåtsträvande krafterna i Skövde kommun. Följdfrågan blir naturligtvis huruvida det finns ett konservativt intresse i att verka för en fortsatt public service och till vilket pris?

Kommentarer är stängda

Tappade uppkopplingen