Karin lämnar skolnämnden

Blogginlägg

I veckan meddelade Karin Långström Vinge (FP) mig att hon lämnar kommunpolitiken i Skövde för att få mer tid för arbete och familj. Därmed lämnar hon också skolnämnden, som jag är ordförande för.

Beskedet gjorde mig  lite ledsen. Karin är en person och politiker som jag uppskattar. Inte för det att vi alltid varit överens. För det har vi inte varit, även om vi oftast har haft en samsyn på väsentligheterna och de större sammanhangen. Hon har vunnit min och gruppens respekt och uppskattning genom att rättframt, tydligt och utifrån liberala värderingar framföra sin syn på många av de frågor, som nämnden har haft att avgöra. Hon har varit en värdefull och pålitlig spelare i nämndens Allianslag under de dryga ett och ett halvt år som jag har suttit ordförande. Tack för det, Karin!

Nu är ju Karin en mycket samhällsengagerad person, med andra åtaganden än politiken. Hon är också en flitig och orädd skribent och debattör. Därför tror och hoppas jag att Karin Långström Vinge på ett eller annat vis kommer att vara en klar, liberal röst i den lokala samhällsdebatten även framledes.

Vilken folkpartist som ersätter Karin som ledamot i skolnämnden är inte klart. Klart är däremot att jag och övriga allianskamrater ska anstränga oss för att den nye ledamoten, vem det än är, ska landa in väl i sitt nya uppdrag och snabbt bli en del av den konstruktiva gemenskapen i vår borgerliga grupp.

Etiketter

Tappade uppkopplingen