Ordförande i skolnämnden

Blogginlägg

Idag presenterade Moderaterna och Alliansen sin laguppställning med ordförandekandidater för nämnder och kommunala bolag i Skövde. Det är kommunfullmäktige som den 22 november slutligen förrättar valen.

Jag är föreslagen som ordförande i skolnämnden, som ansvarar för för- och grundskolan i kommunen. Det är ett viktigt och tufft uppdrag, som jag är mycket ödmjuk inför. Jag kommer under resterande del av året, innan jag formellt går på, försöka läsa på så mycket jag kan och också prata mycket med min företrädare, den färgstarke Göran Lidgren, som jag har en mycket god relation till.

På dagens pressträff fick jag frågan hur jag ska förändra skolan i Skövde. Jag svarade att jag gärna ser mer av valfrihet och en högre grad av decentralisering i organisationen. Men de politiska prioriteringarna för Alliansen är inte klara och ristade i sten. Efter nyår ska vi presentera en regeringsförklaring och jag ska då samråda med mina alliansvänner i nämnden hur vi bäst ska nå våra gemensamma politiska mål inom vårt ansvarsområde. Jag ser mig som en lagledare för det orangea laget inom skolområdet.

Starkt lag

Utöver kommunstyrelsen ska Moderaterna i Skövde nu leda fem nämnder och tre bolagsstyrelser. Jag, som är partiets gruppledare i Skövde, hade i måndags nöjet att klubba igenom nomineringen av ordförandekandidater till dessa. Jag är mycket nöjd med det ledningslag vi tagit fram och jag är glad över att vår grupp fattade beslutet i full enighet och i en mycket god anda. Det är lätt och roligt att vara moderat i Skövde!

Nu kämpar vi vidare med resterande nomineringar. Jag sitter med i Moderaternas valberedning som har att få ihop ett förslag om hur vi ska bemanna alla övriga uppdrag i våra nämnder och bolag. Det är ett ganska komplext och svårt pussel, där vi har att ta hänsyn till en mängd faktorer och individer. Vi anstränger oss verkligen för att tillgodose alla personliga önskemål om politiska uppdrag. Jag hoppas och tror att vi ska lyckas något sånär.

Jag hoppas att Moderaterna i Skövde vid slutet av veckan som kommer ska kunna presentera en fullständig spelarförteckning för perioden och återkommer då på bloggen!

Läs mer om ordföringarna på Skövdemoderaternas hemsida.

Tack till Mikael Wendt (Fp), som hjälpte mig att ta gruppbilden på Moderaternas kandidater!

2 Replies to “Ordförande i skolnämnden”

  1. andersg skriver:

    Hej, Karin! Jag ser verkligen fram mot det också. Jag ska försöka få till en “fördejt” med alliansgruppen, men väntar tills vi verkligen blivit valda.

  2. Hej! Ska bli trevligt att lära känna dig och de andra alliansvännerna och övriga i skolnämnden och ser fram emot gott samarbete!

Kommentarer är stängda

Tappade uppkopplingen