Österbo invigt

Blogginlägg

Österbo

På förmiddagen idag cyklade jag ner till Österbo, som är den låga, gula baracken intill Ekedals äldreboende på Östermalm. Där hyr skolförvaltningen tillfälligt lokaler för att undervisa elever i förskoleklass och årskurs ett i väntan på att Nya Billingskolan står klar hösten 2014. Det var för övrigt mitt andra besök på lika många dagar, för på grund av något missförstånd trodde jag att invigningen skulle vara redan på onsdagen.

Nåväl, skolan hade ställt till ett präktigt firande! Efter att några av barnen klippt det blågula bandet drog musikpedagogen och estradören Lars Eklund igång en riktigt medryckande allsång med barnen (och de vuxna). Den lättsamma ceremonin  avslutades med att medarbetarna på Balthazar till barnens stora förtjusning visade hur man kan blåsa JÄTTESTORA såpbubblor.

Däremellan höll jag ett kort tal, i vilket jag bland annat konstaterade att barnen fått en förträfflig miljö att vistas i under det år som återstår innan nästa invigningskalas. Och att de faktiskt med detta blir unika. Det är inte många som kommer kunna berätta om att de gått i skolan på Ekedal.

I och med förhyrningen av dessa lokaler har skolförvaltning och -nämnd löst bekymret med trångboddhet i paviljongerna på Lundenskolan, där huvuddelen av Billingskolans elever hittills vistats. Detta känns riktigt, riktigt bra! Mitt korta besök på onsdagen gav mer möjlighet till samtal än det idag (som mer dominerades av sång).  Då fick jag tillfälle att byta några hastiga ord med några av medarbetarna. Dessa uttryckte verkligen en härlig entusiasm och spirande arbetsglädje! Det känns som om Österboåret kan bli en riktigt positiv parentes i Skövdes skolhistoria och en bra uppvärmning för den nya skolan på berget.

Varmt tack till barn och medarbetare för en rolig och välarrangerad invigningsfestlighet!

LÄNK:

Fest när Österbo invigdes – Skövde Nyheter 22 augusti 2013

Etiketter

Tappade uppkopplingen