Personval vitaliserar

Blogginlägg

Då var påsken till ända. För min del har den inneburit välbehövlig ledighet tillsammans med familjen. Dessutom har jag varit flitig med min träning. Träningsmålet för året är halvmaran Göteborgsvarvet, som jag förvisso sprungit fem gånger förut, men det senaste tillfället var för tio år sedan och mina ben och min kropp har hunnit bli något stelare under dessa år.

I helgen har jag också petat lite med min personvalskampanj. Jag har designat och beställt några mindre kampanjprylar. I påskveckan inledde jag också en liten pluggannonskampanj i SLA syftande till att leda besökare till min blogg. För det är främst på bloggen som jag kommer att driva min egen kampanj. Mitt arbete gör att jag tyvärr kommer vara borta från Skövde under huvuddelen av valrörelsen och jag kan därför inte delta i så många kampanjaktiviteter som är önskvärt. Men med Internet kan jag ändå följa politiska händelser, ge väljarna min syn på olika saker och ting och vara nåbar för den som vill. Därför anstränger jag mig för att få nyfikna Skövdeväljare att hitta hit till min sajt. I mars, min första bloggmånad, räknade jag 462 unika besökare på sidan. Ambitionen är att de ska bli fler i april!

Jag är naturligtvis inte ensam om att driva personkampanj och jag är inte heller ensam om att blogga. I Moderaterna i Skövde är nu också Torbjörn Bergman och Johan Åsbrink på bloggbanan. Besök gärna deras bloggar! Jag har alltid varit varm anhängare av personval, då jag tror att människor lättare och hellre intresserar sig för andra människor av kött och blod, än för mer eller mindre diffusa partier och organisationer. Jag önskar att fler kandidater med egna kampanjer valde att låna ansikte och identitet åt politiken och budskapen. Personvalsinslaget är vitaliserande för vår demokrati! Det stärker relationerna mellan väljare och valda. På sikt hoppas jag att det i Sverige går att nå bred politisk enighet om att utveckla valsystemet så att vi i än större utsträckning röstar på person.

Min kampanj är i kronor räknat synnerligen blygsam och hittillsvarande kostnader har uteslutande betalats med skattade pengar ur den egna plånboken. I valrörelsen kommer vi, som väljer att bedriva personkampanjer, också att stödjas av Moderaternas lokala partiförening med en begränsad mängd kampanjmaterial. Jag räknar med att min personliga kampanjbudget – materialstödet från partiet inräknat – kommer att omfatta sammanlagt ca 10 000 kr. Snarast efter valet avser jag att presentera en kampanjrapport, som också ska innehålla en ekonomisk redovisning från kampanjen. Den senare lär av naturliga skäl inte innehålla så många kronor. Det är därför för min del mer en fråga om principer.

2 Replies to “Personval vitaliserar”

  1. andersg skriver:

    Kul att höra! Tack för glada tillrop!

  2. Magnus H skriver:

    Gött att se lite framåtanda i personvalskampanjandet. Hörde om annonserna och sprang ju självklart genast till tidningsrummet här uppe för att se vad detta alster kan vara för något. Ett synnerligen bra initiativ kan man ju säga!

Kommentarer är stängda

Etiketter

Tappade uppkopplingen