Personvald

Blogginlägg

Kryss

Valresultatet har inte erbjudit mycket att glädja sig åt. Att Moderaterna i Skaraborg förlorade ett mandat i riksdagen är den största besvikelsen. För jag hade sett fram emot att ta plats i parlamentet för att försöka påverka i de frågor som jag brinner med sotande låga för. Men trots allt finns det också små ljuspunkter i mörkret. En är att Moderaterna i Skövde gör ett förhållandevis bra valresultat och förlorar endast ett mandat i kommunfullmäktige. En annan är att det idag stod klart att jag blivit personvald i denna församling.

Men det satt långt inne. Länsstyrelsen räknade länge och väl. Valdistriktet Källegården tycks ha varit föremål för omsorgsfull räkning på både längden och tvären under hela dagen. Till sist publicerades beslutet innebärande bland annat att jag vunnit 5,1 % av partiets röster i valkretsen Skövde Södra. Det är 0,1 % över spärren och därmed är jag personvald.

Detta förändrar nu ingenting alls i sak. Som nummer två på valsedeln var jag mer eller mindre garanterad en plats i fullmäktige. Men jag upplever det som ett erkännande och ett gott betyg för mitt politiska arbete från partiets väljare. Sådant är man annars tämligen svältfödd på. Vardagen som förtroendevald handlar ofta om att hantera, bestrida och uthärda ifrågasättanden av och försök till förminskning av ens person.

Att vara ordförande i skolnämnden är heller inte det mest publikfriande uppdraget i lokalpolitiken. Det innebär emellanåt tuffa beslut som berör barn och därför – fullt naturligt – engagerar människor. Jag är därför glad för att M-väljarna i Skövde, med sammanlagt 405 personkryss, tycks ha gett mig godkänt i betyg.

Varmt tack! Personrösterna gör både gott i själen och ger råg i ryggen för ett fortsatt lokalpolitiskt engagemang.

LÄNK:

Valmyndigheten – Val till Skövde kommunfullmäktige 2014

Etiketter

Tappade uppkopplingen