Politisk söndag

Blogginlägg

Söndagen började jag med att, tillsammans med mina M-vänner Katarina Jonsson och Magnus Hammar, besöka syrisk ortodoxa församlingen i Ryd. Vi deltog först i församlingens firande av Gudstjänst. Det var en intressant upplevelse och något som jag inte varit i närheten av tidigare. Jag förstod så klart inte ett ord av vad som sades. Tack vare att textremsor projicerades på väggarna kunde jag ändå förstå skeenden och sammanhang och förstå denna version av den kristendomen.

Efteråt hölls samkväm med kyrkkaffe och i samband med denna fick vi förtroendevalda svara på frågor. Frågorna handlade bland annat om renhållning och ordning och reda i Ryd, om avsaknaden av en närpolisstation, vikten av fritidsverksamheten för unga i stadsdelen samt om hur bristfälligt SFI (Svenska För Invandrare) fungerar. Det var ett positivt, hjärtligt och bra möte och vi lovade att komma tillbaka.

På eftermiddagen var jag på Skövde stadsteater och kikade på när min dotter Agnes deltog i Helens dansskolas dansuppvisning. Det var så klart jättekul! Jag fylldes av stolthet när min dotter dansade på scenen. Jag gillar Helens dansskola. Den drivs i företagsform och räknar jättemånga elever och deltagare i sina många olika dansgrupper. Kulturverksamhet kan alltså med framgång bedrivas av företag. Inte bara av kommununderstödda föreningar. Det tycker jag är kul, bra och viktigt!

Den tidiga kvällen ägnade jag åt dörrknack tillsammans med partivännerna Tord Gustafsson, Martin Odenö och Michael Nimstad. Vi gick från dörr till dörr i Vasastan och puffade för det förestående valet till Europaparlamentet och för Västsveriges M-kandidat Cecilie Tenfjord-Toftby. Flera bra och trevliga samtal. I morgon planerar jag att knacka i Lidköping, på tisdag i Hjo och på onsdag i Skara.

Dörrknack

Jag, Michael Nimstad och Tord Gustafsson samt Martin Odenö (bakom kameran) knackade på dörrarna.

Till sist följde jag partiledardebatten i SVT. Jag är nöjd med alliansledarnas insats. Förberedda, enade och samspelta. Till skillnad från det röd-gröna gänget mittemot. De spretade betänkligt i flera frågor. Mest graverande var statsministerkandidaten Stefan Löfvéns (S) märkvärdiga besvär med att avge distinkta besked på relevanta frågor. Det blev direkt skrattretande när han vred sig som en plågad mask för att undvika att lämna besked om Socialdemokraternas syn på kärnkraftsfrågan. Ett riktigt mysterium! För det är ingen liten fråga han kastar in handduken i! Svensk kärnkraft är ju en förutsättning för både minskade utsläpp och låga energipriser, vilket i sin tur är en mycket viktig faktor för svensk industris konkurrenskraft. Det handlar alltså ytterst om jobben!

Löfvén sa i debatten att det behövs en “riktig jobbpolitik”. Vad den riktiga jobbpolitiken går ut på lämnades odefinierat. Tvärtom radade Löfvén och de övriga vänsterledarna upp förslag om utökade och passiviserande bidrag. I såväl vårens som höstens val står arbetslinjen mot bidragslinjen. Det är en viktig kamp att vinna.

LÄNK:

Partiledardebatt i SVT Agenda 04 maj 2014

2 Replies to “Politisk söndag”

  1. Anders G skriver:

    Och Moderaterna och EPP är de minst klåfingriga! 😉

  2. Marie-Louise skriver:

    Det låter som en söndag i en härlig blandning. Det är bara att konstatera att politiken påverkar allas vardag. Då gäller det att välja rätt politiker. Alliansen vill ha mindre klåfingriga politiker!

Kommentarer är stängda

Tappade uppkopplingen