Premiär för moderatvg.se

Blogginlägg

Idag kl 1900 lanserar Moderaterna i Västra Götaland sin nya kampanjsajt; moderatvg.se. Ännu en hemsida? För visso. Men också ett uttryck för en ambition att ta plats och verkligen driva valrörelsen på nätet. Dessutom ett litet stycke partihistoria; Moderaterna i Västra Götaland samlas kring ett gemensamt projekt för att gemensamt kommunicera reginala och lokala politiska budskap.

Jag är valprojektledare för Moderaternas valrörelse i Västra Götalands län. Vi gör många “måsten” som vi alltid har gjort och som många valarbetare ser som väsentliga komponenter i en valrörelse. Det innebär att jag och mina medarbetare i dagarna står upp till öronen med arbete för att producera diverse traditionella trycksaker.

Parallellt gör vi något nytt. Vi spänner bågen för att kunna driva en riktig  och målmedveten valrörelse på nätet! Moderaterna har lokalt och regionalt tills nu varit usla på att använda internet. Det kan jag självkritiskt medge. Våra befintliga sidor är torra med otillgänglig text som huvudsaklig informationsbas. Nu ändrar vi på det. Vi eftersträvar interaktion, rörelse, ljud och bild. Vår hemsida ska vara den digitala plattform som våra valarbetare kan ta sats ifrån för att nätkampanja med bland annat sociala medier.

Min ambition är att vi moderater ska vara öppna med all information. Alla som vill ska veta vad vi planerar vår verksamhet och när och var man kan möta oss “irl”. Men vi ska också försöka koppla samman dimensionen “verkligheten” med “nätet”. Vi ska inte föra två parallella kampanjer. Det som sker på gatan ska återspeglas på nätet. Och vise versa.

Där är vi inte än. När vi i morgon lanserar sajten har vi – mest tack vare mina duktiga medarbetare och vår suveräna IT-partner Dynamic Interactive – sett till att ha de huvudsakliga funktionerna på plats. Sidan är inledningsvis något av en demonstrator som ska engagera och inspirera våra kandidater och valarbetare till att vara med, bidra och bygga. Sidan kommer sedan efterhand växa och utvecklas. Jag kan lova att flera spännande funktioner kommer vara på plats till valrörelsen! Vi ses på nätet!

Etiketter

Tappade uppkopplingen