Reklammakare Bildt

Blogginlägg

Utrikesminister Carl Bildt råkade i veckan förväxla sossen Urbans Ahlins hemort och nämnde därför Skövde med ett  mindre smickrande tonläge. Slutet gott dock. Expressen tyckte det var festligt, följde upp “nyheten” och de senaste dagarna har det varit flera good will-reportage om Skövde – staden som enligt utrikesministern inte ser ut som världen i övrigt – i bladet.

Av detta kan man få för sig att Skövde är en alldeles blind fläck i Bildts ögon. Så är det inte. Carl har ju i alla fall varit här. Jag minns en gång – 1989 tror jag att det var – när den då relativt nye partiledaren höll ett anförande för Skövdemoderaterna i en alldeles knökfull föreningslokal på Skaraborgsgatan 4. Efteråt fick jag och några andra ungmoderater ett par minuter med partiledaren för en liten intervju till vårt närradioprogram; Radio Mayday.

Den långe besökaren med de något för korta byxorna svarade vänligt och säkert på våra nervösa frågor. Som final läste han in en liten radiopuff för vårt program. “Lyssna på rrradio Mayday, nittiotrre komma trrre megaherrrtz”, uppmanade den karakteristiska rösten sedan lyssnarna (som säkert inte var så förtvivlat många) i program efter program.

En rutinerad reklammakare således. Kanske är det Carl Bildt som får Marknadsföreningens pris på nästa års näringslivsgala i Skövde? Det tycker jag. Prisa utrikesministern!

Etiketter

Tappade uppkopplingen