Rena grekiskan från Ekman

Blogginlägg

Marie Ekman (S) titulerar sig “kommunalrådskandidat” när hon i SLA (17 juni) försöker bemöta Moderaternas kritik mot den rödgröna oppositionens oansvariga sätt att hantera budgetfrågan i kommunen. Hon borde titulera sig “oppositionsrådskandidat”. För det är uppenbart att Ekman inte är särdeles intresserad av att på riktigt ta politiskt ansvar för vår kommun. Istället ägnar hon och hennes rödgröna kamrater sig åt att bedriva riksdagsvalrörelse i kommunfullmäktige.

Marie Ekman uttrycker sig föraktfullt om alliansens möda att föra en ansvarsfull ekonomisk politik där utgifter ligger i nivå med intäkter. Det är ett förhållningssätt som förskräcker. Om Ekman för ett ögonblick lyfte blicken och lät den sväva utanför lilla Skövde, eller för all del såg på vilket nyhetsprogram som helst, skulle hon se ohyggliga exempel på vad ekonomiskt lättsinne kan leda till. Inte vill väl Marie Ekman införa principerna för grekisk ekonomi i Skövde kommun?

“Att lägga pengar på hög gynnar ingen Skövdebo”, menar Marie Ekman. Med hög menar hon möjligen alliansens buffert för prognososäkerhet, som vänstern i sitt budgetalternativ intecknat för diverse utgifter och därmed bakbundit kommunen i att möta oförutsedda händelser. I övrigt är ju de 17 miljoner kronor, som Ekman & Co gör så stort nummer av, rena rama fantasipengar. De kommer möjligen kommunen till del om de rödgröna skulle vinna valet. Men de gör de i så fall till priset av arbetslöshet efter en reducerad eller avvecklad garnison, kraftfullt ökade bensin- och kilometerskatter som slår mot hushållens ekonomier samt en ökad ungdomsarbetslöshet när de rödgröna höjer arbetsgivaravgifterna för ungdomar. Så är det.

Tappade uppkopplingen