Roligast vinner!

Blogginlägg

Om det verkligen stämmer att “den som har roligast vinner”, då ligger Moderaterna bra till i Skaraborg och alldeles särskilt i Grästorp.

Igår på lördagen var vi ett antal M-kandidater som begav oss dit på eftermiddagen för att stödja de lokala partivännerna under deras kampanj under Grästorpsfestivalen. Jag såg framför mig att ägna några timmar åt att dela ut material och småprata med människor. Sådant som man vanligtvis gör när man kampanjar i samband med folkfester.

Men efter bara några minuter av den verksamheten beordrade kommunens starke man Kent Larsson (M) omgruppering. Kampanjplatsen bröts, packades ihop och forslades bort. Snart satt vi istället bakom var sitt styre på en gigantisk “cykel”, byggd för nio personer för 30 år sedan och detta med bland annat växellåda och kraftöverföring från en gammal SAAB. Med Niclas Andrén som styrman och med Sten Bergheden vid växelspaken lyckades vi med förenade krafter förflytta farkosten bort till Centralskolans gård. Där kompletterades vårt åk med diverse attiraljer som, förstod jag nu, gjorde det till ett fullödigt karnevalsekipage.

Karnevalståget var festivallördagens avslutning och höjdpunkt. Genom det lilla samhället ringlade sig ett tåg med mer eller mindre festliga ekipage och ganska nära kön färdades Moderaternas cykelgallär med kommunalrådet Kent på släp. “Hå och flämt med farbror Kent”! Kommunens främste politiker visade, likt Farbror Frej, hur olika lokalpolitiska händelser och frågor fungerar och hänger samman. Med härlig humor och glimt i ögat.

Vid karnevalens slut korades M-ekipaget välförtjänt till vinnare i kategorin “intressantast” ekipage. Jag vill här och nu passa på att utse Grästorpsmoderaternas karnevalsinsats till den mest kreativa och roligaste kampanjaktiviteten jag någonsin deltagit i. Varmt tack för en rolig eftermiddag och kväll!

FILM:

BILDER:

Etiketter

Tappade uppkopplingen