Rör inte familjernas vardag

Blogginlägg

Rör inte till

Så är frågan om kvotering av föräldraförsäkringen ånyo på agendan. Denna gång är det den nya jämställdhetsministern som vill visa sig på styva linan med detta ickeliberala förslag om en tredje pappamånad.

Frågan är inte ny. Intrång och begränsning i föräldraförsäkringen har varit på tapeten ofta. Oftast har förslagen kommit från vänstern, som ju har social ingenjörskonst som sin främsta gren. Men på senare tid har även borgerliga politiker anslutit sig till kvoteringsivern. Frågorna om pappamånader och kvotering av börsbolagens styrelser är nu två återkommande frågor i svensk politik.

Jag tycker lika illa om dem båda. Jag blir  extra kamplysten varje gång de dammas av och omhuldas av sådana, som annars säger sig stå för frihetliga, liberala och ickesocialistiska värden.

För mig är det självklart att det är familjen och barnets vårdnadshavare, som i samförstånd ska avgöra hur de ska forma sin vardag och ta ansvar för barn och familj. Centralt påtvingade direktiv riskerar, även om de förefaller vara väldigt politiskt korrekta, att krocka med verkligheten och röra till vardagen för människor. Jag tror att många borgerliga väljare med rätta upplever sådana här tilltag som svek.

Rör inte till människors vardag! Ge sjutton i ytterligare klåfingriga kvoteringar av den stackars föräldraförsäkringen!

LÄNKAR:

Tidigare blogginlägg om och mot kvotering

Etiketter

Tappade uppkopplingen