Egon muckar

Blogginlägg

Egon Frid, partiledare i det lokala enmanspartiet Vänsterpartiet i Skövde, skriver på sin blogg att det är dags för mig att mucka. Snarare är det så att det är han som försöker att mucka med mig, när han far med osanning om mitt (och numera kommunstyrelsens) förslag om inrättandet av Skövde kommuns förtjänsttecken. I sitt med utropstecken rikligt kryddade inlägg utvecklar Egon sin vanföreställning om att medaljer endast är något som förekommer i det militära. Det är naturligtvis fel. Det finns en mängd olika medaljer, som bl a kommuner och andra ytterst civila organisationer har instiftat. Han ställer också den i sammanhanget märkliga frågan “Vem vill se våra förtroendevalda eller andra företrädare för folket tyngda av medaljer?”

Så här är det: Förtjänsttecknet är inte, enligt kommunstyrelsens förslag, avsett för att avtacka kommunens avgående förtroendevalda. Det är ej heller tänkt att fungera som gratifikation till medarbetare för lång och trogen tjänst. Av de föreslagna stadgarna framgår: “Skövde kommuns förtjänsttecken delas ut till en person eller mindre grupp av personer för insatser som haft särskilt stor betydelse för kommunen. Även personer som genom sina insatser haft betydelse nationellt eller internationellt kan få utmärkelsen.”

Det förefaller vara så att Egon Frid söker konflikt och skjuter från höften, utan att ha bemödat sig med att först läsa de handlingar som beskriver förslaget. Skulle han trots allt ha läst dem, måste hans läsförståelse brista menligt. För han har verkligen inte förstått. Han borde lägga förtjänsttecknet åt sidan och istället sikta på att erövra Läsborgarmärket.

LÄNKAR:

KSAU:s förslag till beslut om förtjänsttecken (pdf) 
Egon Frids blogginlägg (14 OKT 13)

2 Replies to “Egon muckar”

 1. Anders G skriver:

  Egon sätter likamedtecken mellan sitt “förtroendevalda eller andra företrädare för folket” och förslagets “person eller mindre grupp av personer för insatser som haft särskilt stor betydelse för kommunen”. Det indikerar en obehagligt överdriven tro på politiken och en komplett oförståelse för det civila samhället och dess mångfald av aktörer och förmågor.

  Angreppet på min utbildning och yrkesbakgrund är så beklämmande tramsigt att jag av omsorg om min opponent avstår från att kommentera det.

 2. Egon Frid skriver:

  Tycker inte att jag brister i läsförståelsen över hur Anders G beskriver hur hans förslag om medaljer ska hitta sina mottagare. Folkliga företrädare eller människor som gjort berömvärda insatser för Skövde, inte så stor skillnad tycker jag!
  Tycker dock att det verkar som det här med muck var en öm tå hos Anders G att trampa på! Helt klart har Anders G långt kvar att borsta av sig dammet från kaserngården som yrkesmilitär. Det domderande sättet att prata, förslag om uniformerna och medaljerna, kopierande av det militära livet!
  Vi tycker olika men borde kunna vara överens om att politiken skiljer sig från det militära genom att inom politiken är det vanligt att bli ifrågasatt! Det är i alla fall jag van vid! Jag ska mucka från kommunfullmäktigen i Skövde snart och Anders G borde, som jag skriver, mucka från det militära och se det civila livet an inom politiken!

Kommentarer är stängda

Etiketter

Tappade uppkopplingen