SD avklätt

Blogginlägg

DN (länk) berättar att TV8 låtit Svenskt näringslivs ekonomer räkna på Sverigedemokraternas ekonomiska politik. “De föreslagna besparingarna ligger på drygt 20 miljarder kronor, medan utgifterna skulle uppgå till 60 miljarder kronor.”

För att sätta siffrorna i relation till någonting kan nämnas att budgetposten för försvar och beredskap omfattar 43 miljarder kronor. Det saknas alltså ungefär en försvarsbudget i partiets politik.

Sverigedemokraterna har ju ambitioner att komma in i riksdagen och har i några mätningar också kravlat sig över fyraprocentsspärren. Det är utmärkt att deras politik nu granskas seriöst och sakligt. Det är uppenbart att om partiet skulle få något som helst inflytande i svensk politik efter valet, kommer det bidra till oreda och stora underskott i de svenska statsfinanserna. Det skulle främst drabba samhällets svaga.

2 Replies to “SD avklätt”

 1. andersg skriver:

  Så kan man ju fantisera. Då borde man i konsekvensens namn också räkna på vilka effekter det får för svensk ekonomi och svensk välfärd, när arbetskraften är otillräcklig för att försörja den stora andelen åldrande i befolkningen. Idag går det tre arbetsföra per pensionär. Om tio år kommer förhållandet vara två per pensionär. Det behövs således arbetskraftsinvandring för att trygga välfärden och pensionerna.

  Enklast vore naturligtvis att SD, som ju gör anspråk på att vara en seriös politisk kraft, före valet självt meddelar sitt förslag till statsbudget.

 2. kalle008 skriver:

  SD kan ju öka på med minst 32 miljarder om året, genom att ta bort ALL kostnadskrävande invandring och dess följder i st’ället för bara en del av den. (Invandringen går med 52 miljarder förlust per år, fråga finansdepartementet).

  Sen kan man minska biståndet till främmande länder med 30 miljarder. Då blir 4 miljarder kvar, så SIDA kan sitta i orubbat bo hemma i Sverige och rulla tummarna.

  Där har vi utan vidare 60 miljarder TILL, så nog stämmer SDs budget.

Kommentarer är stängda

Etiketter

Tappade uppkopplingen