Sista rycken i snusfrågan?

Snusdosa

Snusfrågan engagerar och berör. Mer än jag kunde föreställa mig när jag för några dagar sedan skrev mitt blogginlägg om saken. Nyheten om vissa Skövdepolitikers lösa överväganden om att förbjuda snusande på arbetstid – och min motreaktion – har sedan dess spridit sig. I fredags intervjuades jag i Aftonbladet Morgon om saken och idag i Christer och Morgan rapporterar i Sveriges Radios P3.

Lite nöjd är jag över att ha fått ut budskapet och igång diskussionen kring vad som är rimligt för en arbetsgivare att lägga sig i och styra upp, med svaga men PK-stämplade folkhälsoskäl som motiv. Det är en integritets- och frihetsfråga! Jag är numera övertygad om att processen i arbetsgivarutskottet inte kommer att leda till något snusförbud. Men jag tycker att det är onödigt och provocerande att det ens har övervägts.

Med dagens framträdande i radion räknar jag med att sista ordet är sagt för min del. Men jag noterar att det pågår en festlig kampanj mot ett eventuellt snusförbud i sociala medier. Den gillar jag!

 

LÄNKAR:

Planen: Snusförbud för alla anställda – Aftonbladet Morgon 13 februari 2015
Christer och Morgan rapporterar – SR P3 16 februari 2015
TV: Här startar snusrevolten – Skövde Nyheter 14 februari 2015

Blogg: Nej till kommunalt snusförbud! – 11 februari 2015
Blogg: Snusfrågan berör – 12 februari 2015

Tappade uppkopplingen