Skövdevänstern fantiserar

Blogginlägg

På morgontåget läser jag i det lokala bladet SLA att Skövdes vänsterpartier, anförda av Socialdemokraternas Åke Jönsson, nu presenterat sin skuggbudget för kommunen. I rask takt radas satsningarna upp. Löften om ökade utgifter staplas på hög.

Med växande spänning far mina ögon över texten för att finna information om hur denna penningrullning ska finansieras. Men det väntade beskedet om chockskattehöjning uteblir. Istället framgår det att budgeten vilar på fiktiv grund. De 17 miljoner, som man övertrumfar Alliansbudgeten med, återfinns inte någon annanstans än i vänsterkartellens nationella skuggbudget. Alltså det dokument som föreskriver återinförande av fastighetsskatt, höjning av arbetsgivaravgifter för ungdomar, höjning av bensin- och kilometerskatter samt avveckling av militära förband.

Skövdes vänsterpartier väljer alltså att konstruera en budget som utgår från fantasier och förhoppningar istället för rådande verklighet och gällande ekonomiska förutsättningar. De värjer sig därmed från allt vad ansvarstagande heter och visar att de  inte är redo och mogna att ta över styret av Skövde. Jag hoppas och tror också att Skövdeborna låter dem slippa göra sig besvär med det.

FÖLJ MIG PÅ FACEBOOK

Anders G | Marknadsför din sida också

Etiketter

Tappade uppkopplingen