Skynda att rösta

Valrörelsen för valet till Europaparlamentet är kort, men intensiv. Tisdagen började jag tillsammans med några pigga partivänner på Resecentrum i Skövde. Där delade vi ut frukostpåsar med frukt, festis och foldrar. En enkel, trevlig och positiv aktivitet (om man tänker bort själva förberedelsearbetet att packa hundratals påsar). Morgonjäktade människor visade sin uppskattning över den lilla frukosten och bjöd på ett leende tillbaka. Sådant känns bra!

På kvällen var det dags för ännu en dörrknackning och denna gång i Hjo. Där är Moderaterna på tå inför Europavalet! Ikväll kom valstugan på plats. Mig veterligt är Göteborg och Hjo, de enda platserna i Västra Götaland där partiet upprättar valstugor i Europavalkampanjen. Bra!

På fyra täter trotsade vi ett ihärdigt regn och knackade oss igenom ett villaområde. Det blev inga längre samtal idag, men uteslutande trevliga bemötanden. De flesta som jag samtalade med hade koll på att det snart är dags att rösta i Europavalet. De flesta skulle också gå och rösta. Det är bra. Det är ett viktigt val, som verkligen förtjänar människors engagemang och delaktighet.

Rösta kan vi göra från och med i morgon onsdag den 07 maj och fram till valdagen den 25 maj. Själv tänker jag se till att rösta redan i morgon förmiddag i Skövde stadshus. Valmyndigheten har en sammanställning över rikets samtliga förtidsröstningsställen på sin hemsida. Vänta inte med att rösta. I alla fall om du tänker rösta på Moderaterna!  🙂

Jag röstar så klart på Moderaterna och mitt kryss sätter jag för kandidat 5; Cecilie Tenfjord-Toftby. Cecilie från Borås (och från Norge) är den kandidat som Moderaterna i Västsverige gemensamt valt att lyfta fram och prioritera. Ett klokt beslut, tycker jag. Cecilie är rutinerad efter att ha varit riksdagsledamot i nästan sex år. Hon är begåvad med sunda åsikter och är en rejäl, pålitlig och arbetsam person. Sådana företrädare ska vi ha i Sveriges andra parlament!

LÄNKAR:

Förtidsröstningsställen – Valmyndigheten
Cecilie Tenfjord-Toftby – EUbloggen.se
Moderaternas EUvalsajt

Tappade uppkopplingen