Snusfrågan berör


Idag har det varit viss uppståndelse, sedan SLA publicerade utdrag ur det blogginlägg som jag författade sent igår. Ett antal olika redaktioner har kontaktat mig för att höra om min syn på ett eventuellt snusförbud i Skövde. Jag har fått mycket ryggdunk av vänner, bekanta och sympatisörer i sociala medier. I samma medier har jag och/eller frågan naturligtvis också förlöjligats av andra människor. Fast de är avsevärt färre.

Jag håller inte alls med dem som trivialiserar frågan och tycker att ett förbud mot snusning inte är något att lägga energi på. Jag är starkt emot att förbudssamhället och -mentaliteten tillåts breda ut sig och godtyckligt göra inskränkningar i människors vardag. Så länge en medarbetare i Skövde kommun utför sina sysslor väl och så länge hans/hennes vanor inte stör eller inkräktar på någon annans tillvaro, har jag ytterst svårt att förstå varför han/hon ska smiskas med politiskt korrekta pekpinnar. Om man stillatigande accepterar politikers utökning av sin kontroll och styrning över människor, bidrar man faktiskt till att urholka och försvaga respekten för den enskilde människans integritet. Det tänker jag inte bidra till.

Nåväl. Sista ordet är inte sagt. Idag har jag fått möjlighet att säga ganska många ord. Jag har samlat huvuddelen av medialänkarna nedan.

LÄNKAR:

Blogg: Nej till kommunalt snusförbud – 11 februari 2015

Anders G: Jag avgår vid snusförbud – SLA 12 februari 2015

Avgår om det blir snusförbud – Sveriges Radio Skaraborg 12 februari 2015

Avgår om det blir snusförbud – SVT Västnytt 12 februari 2015

Politiker kommer avgå om det blir snusförbud – GT/Expressen 12 februari 2015

Politiker vill ha snusförnuft istället för förbud – GöteborgsPosten m fl (TT) 12 februari 2015

TV: Oklokt jämföra röktobak med snus – Skövde Nyheter 12 februari 2015

MUF ger sig in i snusdebatt – Skövde Nyheter 12 februari 2015

Staden flaggar för snusförbud – då hotar politikern med att avgå – Nyheter24.se 12 februari 2015

 

 

 

 

Tappade uppkopplingen