Spadtag för nya Billingskolan

Blogginlägg

Idag var det äntligen dags att sätta spaden i jorden och därmed officiellt inleda uppförandet av nya Billingskolan. Ett knippe förtroendevalda och många glada skolelever – alla lika förväntansfulla – gjorde gemensam sak och skyfflade jord. I samband med detta fick jag, som skolnämndens ordförande, äran att hålla ett litet tal. Jag sa ungefär så här:

“Jag har verkligen längtat efter den här dagen och efter att äntligen få komma igång med byggnationen av Nya Billingskolan. Jag är ivrig att få sätta spaden i jorden och vet att jag delar den känslan med er.

Frågan om den gamla Billingskolans bristande statuts landade på skolnämndens bord kort efter att nämnden tillträtt. Det kändes först som en svår och hissnande uppgift; att på kort tid evakuera en hel skola och därefter ta sig an den mycket omfattande investering, som byggandet av en helt ny skola innebär.

Jag vill här passa på att tacka elever, föräldrar och medarbetare för det sätt som ni hanterade den uppkomna situationen. Tack för ert tålamod. Tack för ni gillat läget, anpassat er och gjort det bästa av situationen. Belöningen väntar 2014, då vi återigen möts på den här platsen, men då för att inviga vår nya skola.

Jag är nöjd med den beslutsamhet, som Skövdes politiker visat ifråga om uppförandet av en ny Billingskola på platsen för den gamla. Jag är nöjd med att vi i Skövde tar sats och etablerar en skola, som ligger i teknikens och pedagogikens framkant. Jag är nöjd med att vi får en skola, vars konstruktion är genomtänkt och utformad för att utgöra en trygg arbetsmiljö för våra elever. Jag är nöjd med att vi på berget Billingens fot snart har en karaktäristisk och vacker byggnad, som pryder sin plats och vår stad.

Jag önskar Asplunds bygg all lycka med byggnationen. Jag håller mina tummar för att allt ska gå väl och för att vår tidsplan ska hålla. Och för att inte sinka arbetet i onödan, föreslår jag nu att vi tar oss an grävandet. Mot spadarna!”

LÄNK:

Skövde Nyheter 08 FEB 13

Etiketter

Tappade uppkopplingen