Stå upp för försvaret

Blogginlägg

I morse mötte jag och M-vänner anställda vid Skövdegarnison med frukostpåsar och budskap om Moderaternas politik för Sveriges säkerhet och ett starkare försvar. Det gjorde vi även 2014 och därmed har vi nu etablerat en tradition.

I år är det jag inte bara jag, utan hela Moderaterna som står upp för försvaret. Försvarspolitiken har utvecklats och åter fått en mer central betydelse i prioriteringarna. Nu söker vi förtroende för att inom en tioårsperiod ha uppnått en fördubbling av anslagen samt att föra Sverige till medlemskap i Nato. Det är nödvändiga åtgärder i en osäker tid. Det hastar på att genomföra dem efter att försvaret i decennier tillåtits att urholkas och försvagas.

Annat var det i valrörelsen 2014. Då var det motigt att stå upp för försvaret. Då tvangs försvaret att spela rollen som strykpojke och budgetregulator. Statsminister Reinfeldt hade fällt det onödiga yttrandet om “särintresse” och andra politiker hade provocerande marknadsfört reduktioner som “satsningar”. Att Socialdemokraterna ville satsa ännu mindre resurser på försvaret var ingen tröst för oss som hävdade försvarets betydelse.

Jag och Skövdemoderaterna är nöjda och stolta med den utveckling som Moderaterna har genomgått och särskilt när det gäller försvarspolitiken. De förslag som jag författade för flera år sedan är nu i mångt och mycket partiets officiella politik.

Stå upp för försvaret! Rösta på ett försvarsvänligt parti och kryssa en försvarsvänlig kandidat. Moderaterna är ånyo partiet för ett starkare försvar. Och jag kommer alltid att stå upp för försvaret.

Tappade uppkopplingen