Fyll i alla widgetinställningar!

Största parti!

Blogginlägg

Idag kom en glädjande nyhet från opinionsinstitutet Demoskop. Moderaterna är största parti med 34,5 % och Alliansen har ett försprång gentemot vänsterblocket med 6,6 %! Läs mer på Expressen.se.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Valrörelsen började den 3 maj, när vänsterpartierna la sitt budgetalternativ. Höjd bensinskatt, höjd kilometerskatt, skrotat försvar, ungdomsskatt och återinförande av fastighetsskatten föll inte i god jord hos väljarna. Skillnaden mellan de politiska alternativen blev äntligen uppenbart tydliga och klara.

Att Alliansregeringen faktiskt visat sig vara Europamästare i finanspolitik har naturligtvis också betydelse i förtroendefrågan. Inget land har mer stabila statsfinanser än Sverige, som klarat finanskrisen och lågkonjunkturen på bästa tänkbara sätt.

Nu vet jag att detta bara är en mätning i raden av andra. Men det går – om man ska vara försiktig – i alla fall att skönja en positiv trend. Alliansen, som av förståsigpåare tidigare räknats ut, är tillbaka i matchen och är att räkna med. Ledartröjan är orange och förhoppningsvis kan den svenska borgerligheten bryta det socialdemokratiska maktmonopol som varit karaktäristiskt för Sverige de senaste 90 åren.

Tappade uppkopplingen