Största parti!

Blogginlägg

Idag kom en glädjande nyhet från opinionsinstitutet Demoskop. Moderaterna är största parti med 34,5 % och Alliansen har ett försprång gentemot vänsterblocket med 6,6 %! Läs mer på Expressen.se.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Valrörelsen började den 3 maj, när vänsterpartierna la sitt budgetalternativ. Höjd bensinskatt, höjd kilometerskatt, skrotat försvar, ungdomsskatt och återinförande av fastighetsskatten föll inte i god jord hos väljarna. Skillnaden mellan de politiska alternativen blev äntligen uppenbart tydliga och klara.

Att Alliansregeringen faktiskt visat sig vara Europamästare i finanspolitik har naturligtvis också betydelse i förtroendefrågan. Inget land har mer stabila statsfinanser än Sverige, som klarat finanskrisen och lågkonjunkturen på bästa tänkbara sätt.

Nu vet jag att detta bara är en mätning i raden av andra. Men det går – om man ska vara försiktig – i alla fall att skönja en positiv trend. Alliansen, som av förståsigpåare tidigare räknats ut, är tillbaka i matchen och är att räkna med. Ledartröjan är orange och förhoppningsvis kan den svenska borgerligheten bryta det socialdemokratiska maktmonopol som varit karaktäristiskt för Sverige de senaste 90 åren.

Etiketter

Tappade uppkopplingen