Fyll i alla widgetinställningar!

Tack, Fredrik!

Blogginlägg

Igår var jag obsevatör på M-stämman i Friends Arena i Solna. Stämningen var god och nytillträdde Anna Kinberg Batra höll ett starkt och bra tal med ett antal intressanta besked. Band annat ökade hon trycket i Nato-frågan, vilket jag tycker är mycket viktigt.

Stämman inleddes med Fredrik Reinfledts sista tal som partiledare. Jag kom på mig med att känna vemod. Det är en mycket skicklig och framstående politiker som nu lämnar scenen. Hans gärning är historisk och betydelsefull.

Fredrik ingöt nytt hopp i ett sargat Moderaterna efter valförlusten 2002. Han var en av konstruktörerna bakom Alliansen, den förenade borgerlighet som 2006 äntligen förmådde bryta Socialdemokraternas maktmonopol. Han ledde vårt parti till sitt främsta valresultat någonsin 2010.

Fredrik har som M-ledare och statsminister bringat ordning och reda i finanserna och gjort att staten kan stå stark i tider av ekonomisk oro och lågkonjunktur. Den arbetslinje, som ligger till grund för vår välfärd och vårt välstånd, har stärkts. Människor har fått mer makt över sitt liv när skattetrycket sänkts från en tidigare ohyggligt hög nivå.

Tack, Fredrik Reinfeldt!

Tappade uppkopplingen