Trea i provvalen

prispallI M-medlemmarnas i Skaraborg och allmänhetens provval till Sveriges riksdag kom jag på en tredjeplats efter de sittande riksdagsledamöterna Sten Bergheden och Cecilia Widegren. Jag är mycket glad och tacksam över det förtroende, som partimedlemmarna och allmänheten visat mig! En rolig detalj är att jag i allmänhetens provval var den som vann flest förstaplatser.

De båda provvalen är rådgivande och utgör ett underlag bland flera i nomineringen. Nästa steg är att Skaraborgsmoderaternas nomineringskommitté ska välja ut sex kandidater, vilka ska vara föremål för rangordnande omröstning på nomineringsstämman den 16 november. Jag bedömer förutsättningarna som goda för att jag är en av dessa sex. Hur de hundratalet ombuden för de olika skaraborgska partiföreningarna slutligen beslutar att utforma valsedeln tänker jag inte spekulera i.

Provvalet är således endast slutet på början. Jag ser med mer förväntan än bävan fram mot den 16 november. Det ska bli skönt att komma till avslut och få valsedlarna satta på pränt. För en nomineringsprocess, oavsett i vilket parti den genomförs, medför ofrånkomligen viss nervositet och oro för de inblandade. Flera duktiga och engagerade människor känner sig kallade, men alla blir ju inte utvalda på ett sätt som motsvarar förväntan och förhoppning. Det är tufft och påfrestande.

Därför ser jag fram emot att de inre partiprocesserna avslutas, så att allas vår kraft och energi kan frigöras för kampen om väljarna. Jag är själv ivrigt villig att ta upp fäktningen med allt och alla i den brokiga ansamling av vänsterpartier, som just nu har ett övertag i opinionen. Jag hoppas att jag ska kunna göra det som skarp riksdagskandiat för mitt parti.

Varmt tack till alla och envar – ingen nämnd och ingen glömd – som på olika sätt har stöttat mig så här långt. Jag uppskattar det verkligen.

Länkar:

Resultat i provvalen – Moderaterna i Skaraborg 22 oktober 2013
Anders G i provvalstopp – Skövde Nyheter 22 oktober 2013

Etiketter

Tappade uppkopplingen