Trea på valsedeln

Anders G Johansson och Sten Bergheden.

Anders G Johansson och Sten Bergheden.

Jag är hemma i Skövde igen efter lördagens nomineringsstämma i Göteborg. 600 västsvenska moderater samlades på mässan för att besluta om valsedlarna till riksdagen och regionfullmäktige i länets fem olika valkretsar. Ett mycket lyckat arrangemang med glad, god och optimistisk stämning, även om en nomineringsstämma för några så klart också kan innebära besvikelse.

Jag är i alla fall nöjd och glad! Skaraborgsmoderaterna beslutade att föra upp mig på riksdagsvalsedelns plats tre efter Sten Bergheden från Mariestad och Cecilia Widegren från Vara. Det innebär en hygglig möjlighet för mig att, om valet går bra, komma in i riksdagen. Jag kommer, uppmuntrad av det förtroende som mina partivänner visat mig, att arbeta intensivt i valkampanjen och göra vad jag kan för en borgerlig valseger!

I det två minuter korta anförandet på nomineringsstämman, sa jag ungefär så här:

Det är omtumlande att stå här och tala om min kandidatur till Sveriges riksdag. Att själv spela en roll i det skådespel, som jag tidigare har fått följa från en invand åskådarplats.

Jag är väldigt stolt över att få göra det! Jag känner det som ett fint erkännande och att det är stort och viktigt förtroende som har visats mig. För detta jag är mycket tacksam.

Jag är förberedd och jag är redo! Redo för nya uppdrag och redo för större ansvar. Jag vill fortsätta att utveckla mitt förtroendemannaskap. Som beslutsfattare och som flitig kommunikatör av det jag och vi tycker är viktigt, riktigt, rätt och sant.

Vi har en stor uppgift framför oss. Vi har att återigen vinna människors förtroende för våra idéer, för vår politik och för vårt ledarskap. Jag vill möta väljarna och berätta om allt det som Moderaterna och Alliansen uppnått och åstadkommit under sina åtta fantastiska år vid Sveriges roder! Och jag är än mer frustande ivrig att berätta om det arbetsamma, företagsamma, frihetliga, ansvarstagande Sverige, som vi moderater, tillsammans med våra alliansvänner, vill fortsätta att utveckla. Ett Sverige där alla behövs, arbetar och gemensamt stärker och utvecklar välfärden.

Ni känner mig och jag känner er. Jag ser fram emot att stå sida vid sida med er i valkampen. Jag ber nu om ert förtroende att få göra det som skarp och trovärdig kandidat för Moderaterna och för Skaraborg till Sveriges riksdag.

PS

En god möjlighet att bli riksdagsledamot har också min kärlek Ann-Sofie Alm. Efter helgen står hon på fjärdeplatsen på Moderaterna i Bohusläns valsedel. Det är jag alldeles särskilt glad för! Ann-Sofie är en sprudlande energisk, varm och duktig människa, som kommer att kunna göra skillnad i politiken.

/Anders G J

LÄNKAR:

Bergheden toppar riksdagslistan – SLA 18 november 2013
Bergheden toppar Moderaternas riksdagslista – SR Skaraborg 18 november 2013
Listor till riksdag och region fastställda – M i Skaraborg 17 november
Anders G vann maktkampen – SN 17 november 2013
Bergheden toppar moderat riksdagslista – Lidköpingsnytt 17 november
Ann-Sofie Alm

Listor till riksdag och region fastställda – M i Bohuslän 17 november

Tappade uppkopplingen