Turkiets offensiv måste avbrytas

Blogginlägg

”Operation Fredens vår” är den bisarra omskrivningen av den turkiske diktatorn Erdogans angrepp mot norra Syrien och dess kurdiska befolkning. 

Utöver mänskliga katastrofer på platsen riskerar krigshandlingen spä på och fördjupa krisen och oredan i den syriska regionen. Inte minst kan terrorsekten IS få en chans till reorganisering när deras kurdiska besegrare och väktare binds i strid med de turkiska angriparna. Nya flyktingvågor mot Europa kan inte uteslutas.

Det är president Trumps vansinniga beslut att dra tillbaka de få amerikanska förbanden från området som har möjliggjort denna mycket farliga och allvarliga situation. Det är plågsamt att USA med denne oberäknelige man vid rodret inte bara kapitulerar från sin roll som världspolis, utan faktiskt spelar diktatorerna, terroristerna och förtryckarna rätt i händerna. Det är ovärdigt det land som alltid annars varit frihetens försvarare.

Min förhoppning är att det i Washington snabbt uppstår ett tungt, politiskt tryck på presidenten att agera, göra om och göra rätt. Den turkiska offensiven måste omedelbart avbrytas.

Tappade uppkopplingen