Tvåa i riksdagsprovvalet

Blogginlägg

När medlemmarna i Moderaterna i ett provval har tyckt till om vilka personer som ska företräda dem på valsedeln till Sveriges riksdag var jag den kandidat som samlade näst mest stöd i Skaraborgs valkrets. Jag är ödmjukt tacksam för det fina förtroende som visats mig.

Jag var beredd på att det kunde bli tufft att hävda mig i konkurrensen från de etablerade, aktiva och duktiga politiker som kandiderar. Jag har sedan snart två år tillbaka själv inte något framträdande förtroendeuppdrag som naturlig plattform för politisk aktivitet. Hösten 2019 avgick jag från mitt uppdrag som nämndsordförande i Skövde för att under året därpå ägna min tid och kraft åt att tjänstgöra i Försvarsmakten och för FN i Mali. Jag är lättad, glad och tacksam för M-medlemmarnas kvittens på att de vare sig har glömt bort mig eller räknat ut mig, trots en tids frånvaro från den publika, politiska arenan.

Med detta driver jag min kandidatur till Sveriges riksdag vidare. Nästa steg är nomineringsstämman den 20 november då Moderaternas valsedel fastställs. Själva valet avgörs ju på valdagen den 11 september 2022. Fram tills det att dörrarna till vallokalerna stänger ska jag göra vad jag kan för att övertyga väljarna om att Sverige behöver en ny, moderatledd regering med Ulf Kristersson som statsminister.

LÄNK:

Resultat Moderaternas provval 2021

Tappade uppkopplingen