Uppåt för Moderaterna

Blogginlägg

Igår kväll vibrerade luren med en mycket positiv nyhet. Enligt en Sifo-undersökning, som beställts av Svenska Dagbladet och Göteborgsposten, fortsätter Moderaterna sitt återtagande av tidigare förlorade sympatisörer. Moderaterna når nu 22,4 procent och är därmed med betryggande marginal ånyo Sveriges näst största parti. SD, som tidigare tagit väljare från Moderaterna, krymper till förvisso höga 14,7 procent. Även Centern, som också tidigare knipt M-väljare, backar till 10,3 procent. Det är förvisso också en hög nivå för att vara C.

Regeringspartierna sjunker och det borgerliga blocket är större än de rödgröna. Om man räknar med KD, som dock ännu en gång har parkerat under fyraprocentsspärren.

Det bådar gott! Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson har lyckats visa vad vi moderater vill och – viktigt – att vi moderater vill. Borgerlig politik behövs mer än någonsin för att lösa Sveriges problem. Därför är det angeläget och efterlängtat att Moderaterna återtar sin viktiga roll i svensk politik. En bedrövlig vänsterregering utmanas nu äntligen av framåtsyftande idéer grundade i trygga, liberalkonservativa värderingar.

Jag känner tillförsikt och stark motivation för att göra vad jag kan för att bidra till ett maktskifte.

LÄNKAR:

GP/Sifo: Kraftigt uppåt för Moderaterna – GP 11 november 2017

Tappade uppkopplingen