Vänstern avhängd i SLA-loppet

Blogginlägg

Idag sprang jag SLA-loppet; ett 5 km långt stadslopp genom centrala Skövde. Gårdagens SLA beskrev min medverkan som en utmaning av de båda vänsterfotade löparna Monica Green (S) och Sture Grönblad (Mp). Därmed var min solklara målsättning för dagens lopp att visa dessa min ryggtavla.

Green tog jag mig förbi redan vid kyrkan. Hennes steg var väldigt korta och jag insåg att hon inte skulle utgöra något som helst hot. Med några uppmuntrande ord sprang jag förbi henne. Grönblad var jag ikapp vid stationen. Han är ju mycket äldre än jag, men ser ut att vara både vältränad och uthållig. Jag övervägde för ett ögonblick att ta rygg på honom och bevaka honom, men hans tempo var trots allt för lågt. Jag tog mig förbi – smygande för att inte trigga honom – och när jag kastade ett öga bakåt såg jag att han svårligen skulle kunna komma ikapp.

Skönt att springa ifrån och hänga av vänstern. Den känslan vill jag uppleva igen vid den oändligt mycket viktigare målgången den 19 september!

LÄNKAR

Dagens tid blev 24 minuter och 55 sekunder (57:e plats). Resultaten finns att läsa på IFK Skövdes webbplats.

Banan genom centrala Skövde kan du kika på här.

Etiketter

Tappade uppkopplingen