Vänstern kostar skjortan

Blogginlägg

Då var det dags! Det som tidigare varit frustrerade grymtningar från Lars Ohly (V) eskalerar nu till en präktig spricka mellan ledarna i vänsterexperimentet. Ohly deklarerar tydligt och klart hur han vill utjämna skillnaderna i beskattningen av arbetsinkomst och pension. Skatten ska höjas för arbetande människor (SvD)! Sahlin (S) och Wetterstrand (Mp) skruvar besvärat på sig. Politisk tydlighet är ju inte en konst som dessa damer skattar högt i denna valrörelse. Skiljelinjen i vänsterkartellen går därmed mellan den som berättar om sin politik och dem som mörkar den.

Ohlys Alexanderhugg innebär helt enkelt att jobbskatteavdraget slopas. Det innebär att den som arbetar och sliter i ett nafs berövas en månadslön per år. När det blir mindre lönsamt att arbeta, är det färre som gör det. När allt färre arbetar innebär det att pensionssystemet urholkas och att pensionerna sänks. Ohly presenterar alltså en riktig loose-loose-politik!

Trots att jag anser att Ohlys förslag är komplett galet och destruktivt, vill jag ändå ge killen lite cred. Han är den ende i vänsterexperimentet som faktiskt tydligt och klart deklarerar sin politik. Från de andra hörs endast dova hummanden och hänvisningar till utredningar och eventuella framtida överenskommelser.

Hur avser den samlade vänstern egentligen hantera inkomstskattefrågan? Med en månad kvar till val är det rimligt att ge väljarna svar på denna grundläggande fråga. Är det Ohly-linjen som gäller eller något annat?

Tills vidare får vi nöja oss med vetskapen om att en vänsterregering kommer att kosta den arbetande befolkningen skjortan. Det är skäl nog att rösta med Alliansen den 19 september.

Vad betyder jobbskatteavdraget för dig?

Räkna ut vad jobbskatteavdraget betyder för din privatekonomi. Klicka här!

FÖLJ MIN KAMPANJ PÅ FACEBOOK

Anders G | Marknadsför din sida också

Etiketter

Tappade uppkopplingen