Vänsterns energipolitik äventyrar jobben

Blogginlägg

Jag läser sossarnas angrepp på Centern i gårdagens SLA. Desperat försöker man vinna partiets kvarvarande kärnkraftsmotståndare att, liksom Solveig Ternström, gå över till det röda laget.

Vi får veta att om de rödgröna bildar regering ska energiöverenskommelsen rivas upp och nybyggnation av kärnkraft förbjudas. Istället ska landet ta ”steget in i framtiden med framtidens teknik”. Det låter vackert, men är synnerligen naivt och innebär ett direkt hot mot företagsamheten och jobben i landet!

I vintras, när kylan lamslog Sverige under lång tid, sköt energipriserna i höjden och nådde en nivå där flera företag av kostnadsskäl tvangs besluta om produktionsstopp. Med de då rådande elpriserna var tillverkningen helt enkelt inte lönsam! Denna situation skulle permanentas om de rödgröna fick sätta sig vid styret efter den 19 september. Vad det skulle innebära för den svenska, elintensiva industrin går enkelt att räkna ut. Det skulle bli ett slutgiltigt produktionsstopp! Fabriker skulle stänga och företag säga upp sin personal.

För Skövde, som är i stort beroende av att Volvofabrikerna rullar och går, skulle detta naturligtvis vara en katastrof! På den benhårda fordonsmarknaden är osäkerhet rörande energitillgång och –priser inte acceptabla!

Centerpartiet har visat stort politiskt mod och ansvarstagande i och med sin förflyttning i kärnkraftsfrågan. Partiet har därmed också gått en allt mer kärnkraftsvänlig opinion till mötes. Alliansens historiska energiuppgörelse innebär att landets energibehov tillgodoses och att det till och med blir möjligt att exportera koldioxidneutral energi. Politiken ger förutsättningar såväl för tillväxt av förnyelsebar energi liksom modernisering och utveckling av kärnkraften. Sammantaget innebär det att industrin och hushållen garanteras tillgång till energi till konkurrenskraftiga priser och på miljövänliga villkor.

Sossarna fiskar nu linje 3-anhängare i Centerpartiet och ansluter sig därmed till en politik som innebär en stor osäkerhet för jobben i framförallt Västsverige och Skövde. Vad säger IF Metalls medlemmar om detta? Är de villiga att låta sina jobb och sin trygghet offras på partitaktikernas skamliga altare? Den som vill slå vakt om industrijobben i Skövde och Sverige ska rösta med Alliansen den 19 september!

Etiketter

Tappade uppkopplingen