Växling i FP

Blogginlägg

Jag såg på den förnämliga webbtidningen Skövde Nyheter att FP i Skövde nu avtackat Mikael Wendt, som ju avvecklar sina uppdrag efter att ha flyttat till Halmstad. Om jag minns det rätt kommer Mikael att tjänstgöra vid ännu ett sammanträde i kommunfullmäktige, så att det blir möjligt att mer officiellt avtacka honom.

För ett varmt tack förtjänar han. Han har varit en välkänd, politisk profil i vår stad. Redan när han gick in i politiken var han för övrigt lite av en lokal “kändis” med ett antal musikaliska framgångar i sitt handbagage. Han ingöt mod i det lokala Folkpartiet, drog till sig nya människor och ledde det till framgång i det senaste kommunvalet, då han också vann det personliga förtroende som det innebär att vara personvald. Han har varit en värdefull, pålitlig och tydlig anhängare av Alliansen. Jag har upplevt honom som sympatiskt lågmäld, sansad och konstruktiv i de många samtal, som förts mellan partierna under denna mandatperiod.

Det förefaller inte nu, ett år före valet, ske några större rokader på FP-posterna. Det är rutinerade Ulla-Britt Hagström och Kaj-Eve Enroth som fyller luckorna efter Wendt. Det blir spännande att följa vad som sker i det lokala FP, när man – liksom alla partier – förbereder sig för val och formerar valsedlarna. Vill man satsa på förnyelse vill jag rekommendera Petter Fahlström, som jag lärt känna i och med att han numera är ledamot i skolnämnden. Det är en pigg, vaken och engagerad person med framtiden för sig, tror jag.

Jag tackar Mikael Wendt för tid som varit och önskar honom gyllene tider i musik- och sommarstaden Halmstad!

Etiketter

Tappade uppkopplingen