Villkorlig frigivning ska inte vara en rättighet

Blogginlägg

Jag blir förbannad och upprörd! I lördags rammade en bil med surrad gaspedal en idrottshall i Märsta. Hallen var full av idrottande barn. Den misstänkte förövaren greps på platsen i fordonet. Men nu är han försatt på fri fot efter beslut av åklagare.

❌ 2011 dömdes han för våldtäkt.
❌ 2014 dömdes mannen till åtta års fängelse för mordförsök och misshandel.

För de senare brotten var han, enligt Aftonbladet, villkorligt frigiven sedan fem dagar tillbaka. Nu är han alltså fri att fortsätta begå brott och har redan gjort det. Men inte i tillräcklig utsträckning för att han ska frihetsberövas.

Detta är alldeles obegripligt! Jag menar att en villkorlig frigivning omedelbart ska avbrytas, om en förbrytare begår brott innan den fulla strafftiden har förflutit. Villkorlig frigivning bör vara en möjlighet, men aldrig en rättighet. Och absolut inte som nu en regelmässig rutin.

Jag vill att Sverige ska vara ett land med lagar som skyddar de hyggliga medborgarna istället för de kriminella. Dit är det dessvärre långt och tyvärr tar S-MP-regeringen alldeles för få och små steg i den riktningen. Därför behöver den bytas ut.

LÄNK:

Misstänkt för bildåd släppt av åklagare – Aftonbladet 02 december 2019

Etiketter

Tappade uppkopplingen